Na Osnovni šoli Lesično smo 10. oktobra slovesno proslavili 60 let šolske zgradbe. Radoživ kulturni program so s himno otvorili pevci šolskega pevskega zbora, nato so na oder veselo zakorakali prvo- in drugošolci, ki so zaplesali ob pesmi Trije korenjaki, in s svojo otroško pristnostjo navdušili občinstvo. Dramski krožek je pripravil sporočilno dramatizacijo na temo obeh obletnic, ki se v tem letu obeležujeta na Kozjanskem – poleg 60-letnice OŠ Lesično so se spomnili še 200-letnice šolske zgradbe na Pilštanju. Folkloristi vedno navdušijo z zanimivimi spleti, za vmesne glasbene poslastice so poskrbeli šolski tolkalci na ksilofonih ter projektni zbor OŠ Lesično in OŠ Planina pri Sevnici. Dogodek je popestrila diaprojekcija, ki je med drugimi z video vsebino prikazala množico dogodkov, projektov in dodatnih dejavnosti, ki bogatijo program OŠ Lesično.

Slavnostni govorci so poudarili pomen osnovnih šol za manjše kraje, saj so šole  kreatorji vsakdanjega in pogosto tudi prazničnega krajevnega utripa. Ravnateljica Mateja Koprivc Polutnik je izpostavila uspešnost šole, ki v ospredje postavlja kakovost poučevanja in znanje kot vrednoto. Za uspešnost šole je pohvalila vse, tako zaposlene, starše in učence, ki so skozi častitljivi jubilej in dolgo obdobje v zgodovino šole dali svoj vtis in s svojim delom ter odnosom pustili delček sebe.

Slavje so sklenili s pesmijo Vse najboljše in s skupno fotografijo ob šestdesetih prižganih lučkah. Sledilo je prijetno druženje ob pogostitvi in ogledu priložnostne razstave Klare Šergon ter prebiranju jubilejnega zbornika, ki je izšel ob tej enkratni priložnosti.

Gosti so hram učenosti zapuščali s pozitivnimi vtisi in z veselim pričakovanjem prihodnjih dogodkov.

Vodji kulturnega dne: Gordana Salobir Borko in Nives Kostevc Arzenšek

Fotografije: Foto Vito 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)