V četrtek, 26. 9. 2024, se je na Osnovni šoli Lesično pričela mednarodna kiparska kolonija, ki je trajala dva dni. Na to kiparsko kolonijo so prišli tudi učenci in učitelji z drugih šol, OŠ Planina, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Bistrica ob Sotli in OŠ Kozje. Nekatere smo na hitro intervjuvali, saj niso imeli veliko časa, da bi se z nami pogovarjali istočasno pa delali. 

 

Najprej smo intervjuvali dva učenca z naše šole, saj nas je zanimalo, kako dolgo že sodelujeta na kiparski koloniji in zakaj sta se je udeležila. Žiga Žlof nam je povedal, da sodeluje že dve leti in da rad dela z lesom. Tibor Kunaj pa je bil na koloniji prvič, prav tako pa se je je udeležil zaradi narave dela, saj mu je oblikovanje z lesom blizu. Preverili smo še, kaj bosta naredila. Sicer z veseljem izdelujeta kipe, a letos bosta po dogovoru z učiteljico Milojko Drobne izdelala prvi rožico, drugi pa bo izrezljal vzorec v lesu.

 

Podobna vprašanja smo zastavili tudi učencem iz drugih šol. Najprej smo se pogovarjali z učenci iz OŠ Planina pri Sevnici, Lukasom, Emmo in Tjašo, ki so izdelovali skupinski izdelek iz hloda. Naslednji udeleženci Ožbej, Urban in Nik so nam povedali, da prihajajo iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in so pričeli z izdelovanjem kače iz hloda.

 

Pogovarjali smo se tudi z učenko Marijo, ki je bila na naši šoli prvič, kljub temu da prihaja iz OŠ Kozje. Izdelala bo vzorec živali izdolben iz kosa lesa.Poleg nje sta si svoj prostor za delo izbrala Aleksander in Aljaž, ki oba prihajata iz OŠ Bistrica ob Sotli, za svoj končni izdelek pa sta si prav tako izbrala vzorec izdolben kos lesa.

 

Avtorji prispevka: šolski novinarji Teja Stadler, Gal Kolar in Tadej Romih 

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)