Učenci prometniki so se na povabilo županje udeležili okrogle mize o varnih šolskih poteh. Srečanje je potekalo na pobudo republiškega in občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Je vsakoletna aktivnost, ki se je udeležujemo ob Tednu otroka in Evropskem tednu mobilnosti.
Učenci 5. razreda so na okrogli mizi v sejni dvorani Občine Kozje predstavili svoja mnenja in predloge, ki zadevajo njihovo pot v šolo. Opozorili so na (ne)urejenost prehodov za pešce, cestišč in poti v njihovi domači okolici ter izrazili željo po boljših kolesarskih povezavah med Kozjem in Lesičnim. Prav tako so predlagali, da se krožišče v Lesičnem ustrezno obnovi, saj so lesene skulpture vsakodnevno izpostavljene vremenskim vplivom, kar na njih pušča sledi.
Na prometne poti v Lesičnem se bodo petošolci v letošnjem šolskem letu podali še kot kolesarji, ne le kot pešci in vozači.
Gospa županja Milenca Krajnc in članica občinske uprave gospa Polona Zakošek sta predlogom učencev pozorno prisluhnili in si jih zapisali. 
Upamo, da bomo z glasom mlajših udeležencev v prometu prispevali k razvoju in večji varnosti poti v občini Kozje.
 
Urška Drobne, Lučka Palir
(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)