Na zadnji dan pouka, 23. 6. 2023, smo realizirali še zadnji kulturni dan. Dan smo posvetili odkrivanju in spoznavanju znanih in manj znanih biserov občine Kozje, predavanju dr. Antona Polšaka o Pilštanju in proslavi z naslovom Tu, kjer sem doma – Občina Kozje. Slednje se je udeležilo veliko obiskovalcev, ki smo jim v prvem delu po posameznih razredih predstavili občino Kozje, v drugem delu pa smo obeležili dan državnosti, 32. rojstni dan Republike Slovenije. Spomnili smo se temeljnih dejstev, povezanih z nastankom naše države. Manjkalo ni niti plesa in petja.

Najuspešnejšim učencem je ravnateljica Mateja Koprivc Polutnik skupaj z mentorji podelila priznanja. Le-teh pa je bilo zelo veliko. In najuspešnejši učenci so na svoje priznanje s knjižno nagrado čakali najdlje. To so bili naslednji osmošolci:

  • Grigorii Milekhin, ki je usvojil zlato Preglovo priznanje za dosežen rezultat na državnem tekmovanju iz znanja kemije in zlato Proteusovo priznanje za dosežen rezultat na državnem tekmovanju iz znanja biologije,
  • Sara Polšak, ki je usvojila zlato Proteusovo priznanje za dosežen rezultat na državnem tekmovanju iz znanja biologije in srebrno Preglovo priznanje za dosežen rezultat na državnem tekmovanju iz znanja kemije ter
  • Manca Senica, ki je usvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz znanja angleškega jezika.

Dragi učenci, skozi celotno šolsko leto ste se pridno učili in z dosežki razveseljevali sebe, starše in nas učitelje, zato sedaj že uživate na zasluženih počitnicah. Preživite jih brezskrbno in lepo. Ne pozabite na sladoled, druženje s prijatelji in vodne radosti. Se vidimo septembra!

Učitelji OŠ Lesično z ravnateljico

(Skupno 252 obiskov, današnjih obiskov 2)