V mesecu novembru se je pričel letošnji projekt Rastem s knjigo. V njem sodelujejo splošne knjižnice, osnovne in srednje šole. V osnovni šoli se učence 7. razreda odpelje na ogled splošne knjižnice. 
Kot vsako leto smo se tudi letos odpeljali v Kozje, kjer so nam v Knjižnici Kozje, ki je ena od enot Knjižnice Šmarje pri Jelšah, predstavili svoje poslanstvo, delovanje in dejavnosti za udeležence vseh starostnih skupin. Večina naših učencev to knjižnico tudi redno obiskuje, drugi pa bodo še lahko postali njeni člani. Učenci so izvedeli, kako je poleg osebnega obiska knjižnice še možno priti do knjig. Ena izmed možnosti je izposoja bralnih naprav – bralnikov. Tudi e-knjiga je praktična stvar, ki nam prihrani mnogo časa, saj rezervacija in izposoja ter vračanje potekajo od doma preko pametnih naprav.
Za osnovnošolce je bila letos izbrana knjiga več avtorjev – pisatelja Boštjana Gorenca, ilustratorja Jake Vukotiča in strokovnega pisca in svetovalca Kozme Ahačiča. Knjiga nosi naslov Reformatorji v stripu ali kako smo Slovenci dobili prvo res dooooolgo knjigo. Knjiga je pisana v obliki stripa, kar bo mlade dodatno pritegnilo k branju.
Knjižničarki gospa Andreja in gospa Natalija sta učenke in učence povabili na dogodke v kozjanski knjižnici. Skupaj se že veselimo srečanja v Šmarju naslednje leto.
 
Lučka Palir, mentorica
 
(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)