V spomladanskem času smo ob pomoči javnega zavoda Kozjanski park za izvajanje pouka in sprostitvenih dejavnosti našo učilnico na prostem v okolici šole nadgradili z izgradnjo mlake. Življenjski prostori kot so mlake in močvirni travniki postajajo vedno bolj redki in ogroženi, zato številne močvirne vrste rastlin in živali izgubljajo svoj življenjski prostor.

Pri vzpostavitvi šolske mlake so sedmošolci pri naravoslovnem dnevu ob pomoči učiteljice Mateje in biologinje Eme v in ob šolsko mlako zasadili močvirne in vodne vrste rastlin kot so drobnocvetni vrbovec, navadno kalužnica, močvirska preslica, vodna meta, vodna perunika, travniška penuša, kodravi dristavec, trpotčasti porečnik, podlesni šaš ter zlatice.

Dostop do mlake in najbližje točke do opazovanja smo utrdili s prodniki. Sedmošolci so oblikovali brežino ob mlaki, pripravili gramoz in zamešali beton, nato pa je na ta pripravljen dostop do mlake vsak učenec šole položil svoj prodnik in tako sodeloval v snovanju mozaika ob dostopu do mlake.

Na ta dna so se sedmošolci izkazali tudi pri kiparjenju in iz lesa pod budnim očesom učiteljice Milojke izklesali kip bobra, ki bo našel svoj prostor ob šolski mlaki.

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)