Učenci, ki vsa leta osnovnega šolanja osvojijo bralno značko, postanejo zlati bralci/zlate bralke. Letos so bili povabljeni na zaključno prireditev, ki jo je organizirala Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur. Prireditev je potekala v Ipavčevem kulturnem centru, udeležili so se je zlate bralke in zlati bralci iz vseh šol v občini Šentjur.

Dogodek se je odvijal 24. maja. Na začetku prireditve sta zbrane pozdravili predsednica OZPM Šentjur Albina Karmuzel in direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset. Poudarili sta pomen knjige in branja ter čestitali vestnim bralkam in bralcem. Sledil je nastop Trkaja, ki je predramil občinstvo s sodobno interpretacijo klasičnih pesmi Prešerna in Župančiča, vmes pa je odrapal še nekaj najbolj znanih svojih komadov. Pri dveh pesmih je sodelovalo tudi občinstvo. Trkajevo sporočilo je, naj mladi sledijo svojemu srcu in da smo vsi ljudje različni in zato se medsebojno bogatimo.

Lučka Palir, mentorica

Kaj sta povedali devetošolki?

Zelo lepo se mi zdi, da koordinatorji Bralne značke na tako inovativen način nagradijo mlade bralce. Prireditev, ki smo se je zlate bralke udeležile, je bila dobro organizirana. Način, na katerega nam je gost dogodka – raper Rok Trkaj predstavil poezijo, pa mi je bil zelo blizu. Posebej vesela sem bila tudi knjižne nagrade.

Klara Šergon

 

Prireditev za zlate bralke in bralce, ki je letos potekala v Šentjurju, je bila zelo zanimiva. Gost je bil mlad slovenski raper Trkaj, ki nas je nasmejal in popestril prireditev. Najbolj všeč mi je bila njegova pesem Ljubljančanke. Žal pa smo morali zaradi drugih obveznosti prireditev predčasno zapustiti.

Lea Amon

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)