SKUPNOST UČENCEV ŠOLE IN OTROŠKI PARLAMENT

 

Je program vzgoje otrok in mladostnikov za demokratično vzgojo. Vzpodbuja demokratičen dialog in javno izražanje lastnih mnenj o vprašanjih, ki zadevajo odraščanje mladih in njihovo videnje lastnega položaja v družbi.

Na izvedbi 32. nacionalnega otroškega parlamenta so mladi parlamentarci izvolili temo za 33. in 34. otroški parlament, ki se glasi: DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH.

V šolskih letih 2022/23 in 2023/24 bomo aktivnosti na šoli namenili zgoraj omenjeni temi. Vsi učeni in učenke od 1. do 9. razreda bodo imeli možnost aktivno sodelovati na  delavnicah, se povezovati z udeleženci drugih zavodov, prisostvovati različnim strokovnim predavanjem ipd.

Tema otroškega parlamenta je v zadnjem času toliko bolj aktualna, dotika se najstništva in mladostnikov, ki se spoprijemajo s spremembami v življenju. Krizne razmere imajo velik vpliv na duševno zdravje posameznika. Dobro je, da so učenci vsaj delno pripravljeni na spremembe, ki jih čakajo v nadaljnjem življenju  in tako bodo lažje poskrbeli za svoj duševni mir.

Podporni odnosi z vrstniki, družino in učitelji v kombinaciji z odprtimi, iskrenimi pogovori brez stigme  so glavni zaščitni dejavniki za pozitivno duševno zdravje in dobro počutje otrok in mladih.

Mentorica šolskega parlamenta:

Liljana Cerar

(Skupno 454 obiskov, današnjih obiskov 1)