Projekt: Erasmus+KA229

 

INcluded in NAture
V šolskem letu 2019/2020 se je naša šola vključila v Erasmus+ projekt, ki bo trajal dve leti. Tema našega projekta je INcluded in NAture. V projekt so vključene osnovne šole iz naslednjih držav: Španija (koordinatorica projekta), Slovaška, Poljska, Finska in Slovenija. V času izvajanja projekta bomo z učenci zadnje triade (8. in 9. razred) potovali v zgoraj omenjene države, kjer bomo pet dni sodelovali pri različnih aktivnostih na gostujoči šoli in v njeni okolici. Vse dejavnosti, aktivnosti, izdelki, nastopi ipd. bodo povezani z naravo. Glavni poudarek pa je uporaba tujih jezikov pri različnih predmetih, vzpostavljanje komunikacije, izmenjava dobrih praks pri delu na šoli. Znotraj krovne teme se bomo dotaknili umetnosti, zvokov iz narave, šolskih vrtov, receptov, zdrave prehrane, živali, rastlin, vodnih virov, ekoloških vprašanj ipd.

Med mobilnostmi bomo opravili vse zadolžitve na šoli, dopolnjevali kotiček namenjen projektu, sodelovali pri oblikovanju časopisa, izpolnjevali vprašalnike. Kot partnerska šola projekta bomo tudi mi gostili učence in učitelje sodelujočih šol in jim z veseljem pokazali našo čudovito šolsko okolico in ostale zanimive kotičke naše občine.

Koordinatorica projekta na šoli: Liljana Cerar, prof.

Prva mobilnost na Mallorci

 

V času od 20. 10. do 26. 10. 2019 smo izvedli prvo mobilnost Erasmus+ projekta, ki se je začel v šolskem letu 2019/2020 in se bo končal v letu 2020/2021. Učiteljici Liljana Cerar in Urška Žnideršič Golež sva  s petimi devetošolci sodelovali v različnih aktivnostih navedenih v projektni dokumentaciji. Stkali smo nova prijateljstva, utrjevali in aktivno uporabljali tuj jezik.

Glavna tema izvedene mobilnosti je bila FOOD IN NATURE. Skupaj smo izbrali logo našega skupnega projekta.

Učenci so sodelovali v različnih aktivnostih, predstavili svojo šolo in njeno okolico, izvedli aktivnost na temo o hrani, skrbno izbrali sestavine in pripravili jed, poglobili znanja o zdravi prehrani in varovanju okolja, se seznanili z namakalnim sistemom zalivanja vrtov in prisluhnili vodenemu ogledu naprav in prostorov za čiščenja voda, kjer nastaneta pozitivna stranska produkta elektrika in humus.

Vseskozi imamo v mislih stavek: »How to protect our nature if we want to live a healthy and happy life.«

 

Do naslednje mobilnosti bomo izvedli zapisane dejavnosti projekta na šoli, urejali in dopolnjevali  English corner, virtualno sodelovali s šolami in z učenci, si izmenjevali ideje in dobre prakse dela, se izpopolnjevali v znanju angleščine in poglabljali znanja na našo skupno temo.

 

Koordinatorica projekta: Liljana Cerar, prof.

 

(Skupno 541 obiskov, današnjih obiskov 1)