INcluded in NAture


V šolskem letu 2019/2020 se je naša šola vključila v Erasmus+ projekt, ki bo zaradi pojava SARS-CoV-2 (COVID-19) trajal tri leta. Tema našega projekta je INcluded in NAture. V projekt so vključene osnovne šole iz naslednjih držav: Španija (koordinatorica projekta), Slovaška in Slovenija. Partnerska šola iz Finske se je odločila iz projekta izstopiti. V času izvajanja projekta bomo z učenci zadnje triade (7.,8. in 9. razred) izvedli mobilnosti, kjer bomo pet dni sodelovali pri različnih aktivnostih na gostujoči šoli in v njeni okolici. Vse dejavnosti, aktivnosti, izdelki, nastopi ipd. bodo povezani z naravo. Glavni poudarek pa je uporaba tujih jezikov pri različnih predmetih, vzpostavljanju komunikacije, izmenjavi dobrih praks pri delu na šoli. Znotraj krovne teme se bomo dotaknili umetnosti, zvokov iz narave, šolskih vrtov, receptov, zdrave prehrane, živali, rastlin, vodnih virov, ekoloških vprašanj ipd.

Prvo mobilnost smo že realizirali oktobra 2019. Pet delovnih dni smo preživeli na Palmi de Mallorci in sodelovali v različnih aktivnostih znotraj šole in v njeni okolici.

Med mobilnostmi bomo opravili vse zadolžitve na šoli, dopolnjevali kotiček namenjen projektu, sodelovali pri oblikovanju časopisa, izpolnjevali vprašalnike. Kot partnerska šola projekta bomo tudi mi gostili učence in učitelje sodelujočih šol in jim z veseljem pokazali našo čudovito šolsko okolico in ostale zanimive kotičke naše občine. V šolskem letu 2021/22 se projekt zaključi.

Koordinatorica projekta na šoli: Liljana Cerar, prof.

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)