V tednu od 7. do 13. oktobra smo na naši šoli obeležili Teden otroka, ki ga v Sloveniji letos obeležujemo že 70. leto. Letošnja tema je bila Otrok, nepopisan list. Vsak otrok se rodi kot nepopisan list, vendar je njegovo odraščanje neločljivo povezano s časom, v katerem živi, pa tudi z vzgojo, s šolskim sistemom, z družbo in okoljem, ki ga obkroža. Vsi otroci potrebujejo ljubezen, občutek varnosti, topel in zdrav dom. Letošnja tema Tedna otroka nas tako opominja, kako pomembno je, da otrokom omogočimo pogoje za srečno in izpolnjeno otroštvo.

 

Da bi bil teden na naši šoli še boljši, zanimivejši, smo pripravili nabor dodatnih aktivnosti, s katerimi smo popestrili pouk. V ponedeljek, 7. 10. 2024, smo po malici namenili parkirišče in dovozno cesto igri otrok. Učenci so imeli na voljo več športnih aktivnosti, zanimivih iger in poslikavo tal s kredami. Organizirali smo tudi tržnico knjig. Učenci so doma poiskali knjigo, ki so jo bili pripravljeni zamenjati. Za vsako prinešeno knjigo so dobili kuponček, s katerim so nato ob odprtju tržnice prišli poiskat drugo knjigo.

 

V tem tednu smo pričeli tudi s tečaji rolanja po razredih, za učence od 1. do 4. razreda. V torek, 8. 10. 2024, so se učenci petega razreda udeležili okrogle mize o prometni varnosti naših krajev pri županji občine Kozje. Učenci od 6. do 8. razreda pa so imeli predavanje Ne nasilju in drogam.

V sredo, 9. 10. 2024, so bili tretješolci sprejeti med mlade člane Rdečega križa. Učence  6. in 7. razreda pa sta obiskala policista iz Policijske postaje Šmarje pri Ješah. V četrtek, 10. 10. 2024, smo imeli prav poseben dan, kulturni dan za vse učence, saj smo obeležili 60 let naše šole s svečno prireditvijo. V petek, 11. 10. 2024, so se učenci prvih treh razredov odpravili v Ljubljano, kjer so obiskali zanimivo mesto v malem, Minicity, kjer so se lahko praktično preizkusili v mnogo poklicih. Učenci od 6. do 9. razreda pa so imeli predavanje o varnem internetu v organizaciji Safe.si. Za konec pestrega tedenskega dogajanja smo na naši šoli gostili ambasadorko letošnjega Tedna otroka, našo sokrajanko iz sosednjega Kozjega, Niko Gradišek, ki je avtorica letošnje poslanice. Učencem od 6. do 9. razreda je predstavila svoje ustvarjanje, prebirala svojo poezijo ter prijetno poklepetala z radovednimi učenci.

 

Teden otroka smo kar malo podaljšali in naše aktivnosti zaključili v petek, 18. 10. 2024, s posebnim obiskom. Učence prvih štirih razredov je obiskal terapevtski pes Lars s svojo vodnico Mojco, ki je navdušil naše najmlajše.

                                                               Koordinatorica Tedna otroka Urška Drobne

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)