Saj se še spomnite, kako smo v otroških letih iz papirja izdelovali aviončke in ladjice? No, slednje igrajo glavno vlogo v akciji, h kateri je pozval profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli Maribor in eden največjih humanitarcev, ki neutrudno poganja motor društva UP-ornik, Boris Krabonja.

Začetek akcije sega v šolsko leto 2013/14, ko so dijaki in profesorji mariborske šole zasnovali projekt z naslovom »Šest milijonov ladjic za drugačno otroštvo«, s katerim so želeli vrniti srce in dušo žrtvam holokavsta. Za vsako žrtev ena ladjica. »Instalacija«, ki bo iz ladjic nastala na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor v spomin na ljudi iz preteklosti, bo simbolizirala geslo »Človek človeku«. To še ni vse. Ladjice bodo čisto zares rešilne, saj bodo društvu UP-ornik prinesle čisto pravi denar. »Prodali jih bodo podjetju Surovina, denar pa uporabili za socialno šibke ljudi,« je še dejal Boris Krabonja.

Verjamemo v plemenitost projekta, zato želimo biti del te zgodbe tudi na OŠ Lesično. Ladjice so gubali že devetošolci pri pouku zgodovine ob spoznavanju tematike holokavsta. Vabimo pa tudi učence drugih razredov in vas, spoštovani starši, da jih z otroki izdelate še doma in nam tako pomagate, da bo naša pošiljka organizatorju vsebovala zavidljivo število ladjic. Pri izdelavi uporabite odpadni papir, ladjice pa prinesete v šolo.

Akcija zbiranja ladjic na OŠ Lesično traja do 20. aprila 2022.

Hvala vam za pomoč!

Vodja: Lidija Kotnik Klaužer

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)