Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas s SPREMEMBAMI ODLOKA, ki smo jih prejeli z okrožnico,                      dne 17. 1. 2022, v kateri je navedeno, da je Vlada RS 17. 1. 2022 sprejela                      Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in  Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.  

 

Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 se je spremenil tako, da izjema od napotitve v karanteno na domu velja tudi za učence, ki so imeli visokorizični stik v vzgojnoizobraževalnem zavodu, razen kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev. Ti učenci se morajo v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli.

 

Z navedenimi spremembami je usklajen tudi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki določa, da učencem prav tako ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:

 

− so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni), ali

− predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

 

S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne le 15, kot je veljalo doslej.

 

Odlok začne veljati 19. 1. 2022. Nacionalni inštitut za javno zdravje bo pripravil posodobljena Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV2 v zavodu. Objavljena bodo na straneh NIJZ.

 

Z lepimi pozdravi, ravnateljica Irena Krajnc, mag. manag. izobr.

Obvestilo staršem Sprememba Odloka -17.1.2022

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)