OBVESTILO ZA STARŠE IN UČENCE OB ZAČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

Spoštovani starši,
drage učenke in učenci!
Počitnice se počasi končujejo in v šoli že poteka načrtovanje za novo šolsko leto. Upam, da ste si starši in učenci nabrali novih moči, da bomo zdravi in polni energije zakorakali v novo šolsko leto.

PRVI ŠOLSKI DAN
V sredo, 1. 9. 2021, se začne pouk v šoli ob 7.50, za 1. razred pa ob 10.00. Potekal bo tudi tokrat nekoliko spremenjeno v skladu z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki vsebinsko opredeljuje pogoj prebolevnosti, cepljenosti in testiranja (PCT).
Zjutraj bosta avtobusa vozila po voznem redu. Z razvozi bomo prvi šolski dan pričeli ob 13.10. Učenci 1. razreda naj s sabo prinesejo vse šolske potrebščine, učenci od 2. do 9. razreda pa šolsko torbo, mapo, peresnico in copate.

Učenci naj imajo s sabo steklenico ali plastenko za vodo.
POUK
Pouk se bo za vse učence od 1. do 9. razreda odvijal po urniku v matičnih učilnicah, ki so pripravljene v skladu s priporočili NIJZ.
PRIHOD V ŠOLO
Šola je dolžna zagotoviti varno učno okolje, zato naj v šolo pridejo samo zdravi učenci, brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov, kot so: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.
Učenci vstopajo v šolo posamično, v zaščitnih maskah, pri tem naj ohranjajo primerno razdaljo. Učenci 1., 2., 3., 4. in 5. razreda vstopajo v šolo pri stranskem vhodu, učenci 6., 7., 8. in 9. razreda pa vstopajo pri glavnem vhodu.
Vstop v šolo je mogoč od 6.20 (samo za učence 1. razreda, ki so v jutranjem varstvu), učenci vozači vstopajo posamično. Učenci, ki prihajajo v šolo peš ali s kolesom, pridejo v šolo 10 minut pred začetkom pouka.
Ob vstopu v šolo se v garderobi preobujejo, obvezno razkužijo roke z razkužilom, ki je na voljo ob vhodu, ali umijejo roke v učilnici.
Učenci takoj odidejo v svojo učilnico. Prehajanje iz ene v drugo učilnico ni dovoljeno. Skupine se ne mešajo in ne družijo med seboj.

ŠOLSKI PREVOZ
Za učence je organiziran tudi šolski prevoz (vozila bosta šolski avtobus in minibus) po voznem redu. Vozni red je na spletni strani šole.
Za vse učence, ki uporabljajo šolski prevoz, je obvezna uporaba zaščitnih mask. Starši, opozorite svoje otroke, da bodo zaščitne maske znali pravilno uporabljati.
Starši, prihajajte po otroke v podaljšano bivanje točno. Avto parkirajte spredaj pred šolo in jih počakajte pred stranskim vhodom. V primeru morebitne zamude sporočite to v tajništvo na tel. št. 03 800-27-00 ali 03 800-27-06.

PREHRANA
Šolska prehrana je za vse učence organizirana glede na prijavo ob začetku šolskega leta. Za učence bomo organizirali vse tri obroke prehrane (zajtrk, malico in kosilo). Malico in kosilo bodo učenci pojedli v dveh ločenih skupinah (po časovnem razporedu), ob upoštevanju priporočil NIJZ.
Morebitne spremembe obrokov šolske prehrane pravočasno sporočite v tajništvo šole.

ZAŠČITNI UKREPI
V šolo smejo vstopati izključno zdravi učenci in zaposleni.
Vstop v šolo je dovoljen izključno učencem in zaposlenim. Druge osebe, tudi starši, v šolo lahko vstopajo po predhodni najavi in ob uporabi zaščitne maske.
Pogoj PCT morajo izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore šole in so starejše od 15 let. Pogoja PCT ni treba izpolnjevati osebam, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole.
Uporaba mask v učilnicah znotraj matičnega oddelka za učence do vključno 11. leta ni potrebna. Učenci uporabljajo masko izven matičnega oddelka v skupnih prostorih šole (na hodniku, odhodu na WC, v jedilnici …).
Učenci od 12. leta naprej uporabljajo zaščitne maske v učilnicah in v skupnih prostorih šole izven matične učilnice.
Zaščitna maska je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih prostorih, če ni mogoče zagotoviti 1,5 metra medsebojne razdalje.
Odlok določa tudi samotestiranje učencev 7., 8. in 9. razreda, ki se izvaja enkrat tedensko na domu. Samotestiranje je brezplačno in se izvaja s pomočjo hitrih antigenskih testov, ki jih starši dvignete od ponedeljka, 30. 8. 2021, s kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja učenca v vsaki lekarni. Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.
Najpomembnejši preventivni ukrepi še vedno ostajajo pogosto umivanje rok in razkuževanje ter odgovorno ravnanje pri upoštevanju priporočil proti širjenju virusa.
Želimo vam zdrav in uspešen začetek pouka v šolskih klopeh.

Ravnateljica Irena Krajnc in učitelji

(Skupno 310 obiskov, današnjih obiskov 1)